רבים כבר הבינו שמצלמות נסתרות או מערכות אבטחה דרושות על מנת להגן על הבית או העסק. עם זאת, בכניסה לנושא לא תמיד קל להבין את ההבדלים בין המצלמות ובכך איזו מהן מתאימה בצורה הטובה ביותר לצרכים ולמגבלות שלנו, במיוחד לא עם המבחר הרב שקיים היום. דבר שמוסיף לבלבול בנושא הוא אוסף המושגים המקצועיים, שנשמעים מקצועיים וחדשניים, אבל בפועל לא תמיד אנחנו מבינים. לפניכם מספר מושגים שכדאי לדעת לפני שניגשים לקנות מצלמה נסתרת.
מושגים הקשורים באיכות הצילום
איכות וידאו – Video Quality
איכות הווידאו היא מה שאנחנו מכירים כרזולוציה מעולם הטלוויזיה או הסרטונים באינטרנט. איכות הווידאו בדרך כלל מוצגת לנו במספרים הנכפלים (מספר הפיקסלים) והסטנדרטים מבניהם היא 640×480. בשנים האחרונות מוכרים לנו מספרים כמו 1920×1800 (HD) ומושגים נוספים כמו super HD, HQ (high quality) וכולי. השמות והמספרים עצמם יכולים להיות דיי מבלבלים, אז לפני שאתם מגיעים לחנות שאלו את עצמכם – האם דרושה לכם מצלמה סמויה עם האיכות הטובה ביותר (דרוש בעיקר לתנאים פחות טובים – צילום בחוץ, בשעות בהן יש מעט אור, צילום של סביבה רחבה עם הרבה פרטים קטנים) או שאתם יכולים ורוצים להסתפק באיכות סטנדרטית.
מספר פריימים לשנייה – Frames Per Second
מספר פריימים לשנייה בעצם משפיע על כמה הצילום בווידאו יראה "חלק" וללא קטיעות (שמוכרות לנו מצילומי אבטחה). בעצם, צילום וידאו מורכב מהרבה תמונות שמצולמות במרווחים מאוד קטנים אחת מהשנייה כך שכשמים אותם ברצף אפשר לראות את התנועה וההמשך בניהם. מספר הפריימים בשנייה בעצם קובע כמה תמונות כאלו יצולמו בשנייה אחת, בדרך כלל המספר נע בין 28-30 אך יש כאלו שמגיעים אפילו ליותר.
מושגים הקשורים לאחסון במצלמה
SD Card/Mini SD Card
המונחים הללו מתייחסים לכרטיסי זיכרון ניידים היכולים להתחבר למצלמה ולאחסן עליהם את הקלטות שצילמה. ישנו הגודל הסטנדרטי שאנו מכירים גם ממצלמות רגילות ומחיבור במחשב וישנו הגודל ה"מיני" שנמצא פעמים רבות בטלפונים בדגמים שונים ובמכשירים קטנים נוספים ולרוב מתחבר דרך מתאם לכרטיס הגדול. לכרטיסי זיכרון אלו קיימים גדלים שונים של נפח החל מ – 4 או 8 ג'יגה ועד 128 ג'יגה והלאה. כמובן שעם הנפח עולה גם המחיר ולכן כדאי לקחת בחשבון כל כמה זמן תרצו להעביר את האחסון במצלמה למקום אחר וכמה נפח אתם רוצים במצלמה שלכם.
קורא כרטיסים – USB Card Reader
המושג מתייחס לכבל שניתן לחבר למצלמה ודרכו ניתן לראות את האחסון שקיים על כרטיס הזיכרון. כבל זה שימושי במיוחד כאשר לא קיים חיבור SD (שמתאים לכרטיסי הזיכרון בפסקה הקודמת) במחשב או שכרטיס הזיכרון במצלמה אינו נייד או שליף.
Self-Recording
המושג הזה יכול מעט להטעות את האנשים שמתרגמים ישירות מאנגלית כיוון שהוא לא נודע עבור הקלטה עצמית במצלמות נסתרות או ליכולת עצמאית להקליט באופן ישיר, אלא לאופן בו המצלמה מאחסנת את ההקלטות. מצלמה סמויה מסוג Self-Recording בנויה כך ששומרת את הצילומים באופן פנימי בתוך המצלמה (ללא כרטיס זיכרון) והיא נחשבת מצלמה "עצמאית" כיוון שלא דרושים לא עזרים חיצוניים כמו כרטיסי זיכון או חיבור לאינטרנט על מנת להקליט.
מצלמת אינטרנט WIFI/ Internet Streaming
מצלמה זו עושה שימוש בחיבור באינטרנט ושומרת את ההקלטות דרך האינטרנט על כונן חיצוני. מעבר למיקום בו ההקלטות נשמרות, מצלמה זו מסוגלת לעשות שידור חי לכל מכשיר המחובר לאינטרנט (סמארטפון, מחשב, טאבלט וכדומה) ועל כן פופולארית במיוחד. חשוב לזכור שמצלמות אלו כן תלויות בחיבור לאינטרנט על מנת לפעול כראוי ועל כן כדאי לחשוב על סידור אינטרנט זמין במידה וקונים אחת כזאת.
אפשרויות הצילום
צילום מתמשך – Continuous Recording
צילום מתמשך מדבר על האופן בו המצלמה מתחילה לצלם ומה מניע אותה לצלם. בעצם מצלמות בעלות צילום מתמשך הן המצלמות המוכרות לנו מאוד מכל מצב אחר בחיינו – לוחצים על כפתור והמצלמה מתחילה לצלם וכאשר לוחצים על כפתור שוב, היא תפסיק לצלם. באופן שאלו יפתיע אתכם, מצלמות רבות בשוק לא עובדות באופן זה כיום, במיוחד כאלה שלא מיועדות להקלטה 24/7 באופן רצוף.
הקלטה על פי תנועה – Motion Activated Recording
סוג זה של יכולות הקלטה בעצם מסתמך על חיישני תנועה שבנויים במצלמה ומסוגלים לתת למצלמה הוראה להתחיל לצלם כאשר הם מתריעים על תנועה במרחב הפריים של המצלמה. סוג צילום זה עוזר לשמור על חיי בטרייה (ולא לצלם במשך זמן רב מאוד ברצף כמו הצילום המתמשך) תוך שגם מצמצם את החומר המצולם כך שיהיה קל יותר למצוא חלקים באמת רלוונטיים.
סוללה במצב המתנה – Standby Battery Life
זהו סוג הצילום החסכני ביותר מבחינת חיי הסוללה. צילום זה משתמש בחיישני חום. אלו מעט יותר מדויקים וספציפיים מאשר חיישני תנועה, שיכולים להבחין גם בתנועה של עצים או מכוניות כחשודה. חיישני החום יודעים מעבר להורות למצלמה להקליט, ממש להדליק ולכבות אותה בהתאם, כך שתפעל ממש רק כשאר צריכה להקליט ועל כן היא בדרך כלל שורדת זמן ארוך יחסית ללא הטענה.
ראיית לילה – IR Night Vision
ראיית לילה הוא מאפיין יחסים מפורסם בצילום שמתממש בקרני אינפרה אדום (צבעים שהם מחוץ לטווח הראיה הרגיל שלנו כבני אדם) על מנת להצליח להקליט באופן ברור את המתרחש בחשכה או בתנאי לילה. ראיית לילה גם באה באיכותיות ובסוגים שונים ולרוב מייקרת את המצלמה ועל כן כדאי לחשוב על הנחיצות שלה לפני שקונים מצלמה עם המאפיין הזה בתוכה.