מצלמות נסתרות באביזרי לבוש הן אולי אביזרי הבילוש והריגול המוכרים לנו ביותר מחקירות, כתבות וסדרות וסרטים בטלוויזיה, אך לא פעם אנשים מוצאים את עצמם צריכים אחת במצב אמת, בין אם לסיטואציות מסוימות או אירועים מיוחדים ובין אם לאירועי היומיום בחייהם. אז איך מוודאים שבמצלמה הנסתרת שמונחת על גופכם יש את כל מה שצריך? הנה כמה מאפיינים חשובים של מצלמות נסתרות באביזרי לבוש, שכדאי לשים לב אליהם.
ניראות והסוואה
מצלמות נסתרות שמסתובבות איתנו במהלך היום יום צריכות להיות מסוות טוב, ולכן חשוב לוודא שלא מתעורר חשד בסביבה המקיפה אותנו. 2 מאפיינים שכדאי לחשוב עליהם בהקשר זה הם ההסוואה של המצלמה ואופן ההפעלה והכיבוי שלה.
ההסוואה של המצלמה היא כמובן תלויה בחיי היומיום של האדם הלובש אותה. זאת אומרת, אם אתם לא מרכיבים משקפיים, אולי לא כדאי לקחת משקפיים כמצלמה נסתרת כי אלו ימשכו את תשומת הלב. מצלמה נסתרת זעירה בצורת עט אולי לא תתאים לאדם שהסביבה שלו יותר טכנולוגית ולא דורשת כתיבה, או שאלו לא ההרגלים שלו. הדבר חשוב במיוחד כשהמצלמה נלבשת ליד שאנשים שמכירים אותך טוב, אך לא מודעים לעובדה שיש עלייך מצלמה.
מעבר לכך חשוב להקדיש מחשבה לאופן ההפעלה והכיבוי של המצלמה ועד כמה הם מוסתרים. ניתן כמובן תמיד להפעיל במקום מוסתר או לפני היציאה למצב שנו רוצים לצלם, אך לא תמיד חיי הסוללה יתאימו לצילומים ארוכים והאפשרות לכבות ולהדליק בזמן אמת בהחלט עוזרת ומיעלת תהליכים. לכן, באופן כללי מומלץ לבחור במצלמות שאפשרויות ההפעלה והכיבוי שלהם יכולות להיות מוסוות בפעולות יומיומיות כגון; שימת היד בכיס, ניקוי המשקפים או לחיצה על עט. מעבר לכך קיימות היום מצלמות מיוחדות עם אפשרויות הפעלה דרך חיישן תנועה שמזהה תנועות ומחוות שאנו עושים.
תמיד כדאי לנסות את האביזר והאפשרויות שלו לפני הקניה כדי לוודא שהוא עובד כמו שהיינו רוצים וכמו שנוח לנו.
מאפיינים טכנולוגיים
מעבר לניראות של המצלמה, חשוב לוודא שיש בה את המאפיינים הטכנולוגים הדרושים לכם על מנת לצלם בצורה האופטימלית למצב. החשובים בניהם הם חיי סוללה ונפח צילום, שני מאפיינים שאנשים נוטים לבלבל ביניהם.
חיי הסוללה
חיי הסוללה קשורים לכמה זמן היא מסוגלת לדלוק ולצלם. בדרך כלל חיי הסוללה קשורים בנפח שלה ובכמות האנרגיה שהיא מבזבזת בזמן פעולה או צילום. אם חשוב לכם להקליט במשך יום שלם או כמה שעות טובות, כדאי לקחת את חיי הסוללה בחשבון כיוון שהרצון להקליט עם המצלמה ולהסוות אותה טוב לעיתים עולה על נפח הבטרייה ומקצץ למצלמה מזמן הפעולה.
נפח צילום
לצד הסוללה קיימת התפוסה של הצילום שיש במצלמה. הכוונה היא כמה זמן צילום יכול להישמר על המצלמה עד שניגמר לה מקום האחסון. זוהי נקודה חשובה שוב בשביל אותם אנשים שמעוניינים להקליט לאורך זמן ובצורה ממושכת, ללא קטיעות. שימו לב שגם אם יש מספיק סוללה עבור זמן צילום מסוים, לא תמיד יהיה מספיק מקום באחסון ועל כן חשוב לעשות את ההפרדה.
מעבר לכך לחלק מן המצלמות יש אפשרות להקלטה מחזורית שמאפשרת לך להקליט מעל חומר קיים (ובעצם למחוק אותו) אם קורה משהו חשוב שמבחינתך חשוב יותר מצילומים אחרים שכבר נעשו על המצלמה.