אתם מתעוררים בבוקר, מתארגנים לעבודה, יוצאים אל החנייה ומגלים שהרכב שלכם נטול דלק (או לחלופין מלא בשריטות "מסתוריות" שלא היו בו קודם), כי הבן או הבת המתבגרים שלכם לקחו את המכונית המשפחתית לסיבוב אתמול בערב, ללא רשות. זה בהחלט מתסכל, אך הנה התסריט שיתסכל אתכם הרבה יותר: המתבגר חף מפשע, אך האוטו אינו נמצא בחנייה: הוא נגנב. אתם כמובן מתקשרים למשטרה, מוסרים פרטים ומחכים. יכול להיות שהאוטו יוחזר לכם במהרה אך ישנם סיכויים לא קטנים שנפרדתם ממנו לתמיד. אלא אם כן אתם מנויים לתכנית מעקב, וברכב שלכם מותקן מכשיר ניטור נתונים מבוסס GPS – במקרה הזה, יש לכם מידע על מיקום הימצאותה של המכונית והסיכויים להשיב אותה אליכם בביטחה עולים באופן ניכר.

מערכות מעקב GPS לרכב

הדרישה לטכנולוגיות ריגול עולה מיום ליום, השוק מציע מגוון רב של מכשירי מעקב לרכב, חלקם זעירים כגודל כף היד. המכשיר שמותקן ברכב יכול לאסוף מידע רב וחשוב, כגון מסלול והמהירות הנסיעה של המכונית, מיקום ומשך זמן העצירות, מיקומה הנוכחי ועוד. מכשירי מעקב, יחד עם מצלמות נסתרות לרכב, ניתנים להתקנה בכלי רכב מסוגים שונים – מאופניים, קולנועיות ואופנועים ועד למשאיות ורכבי עבודה כבדים.

בחלק מן הדגמים החדשים של טלפונים סלולריים, ממשק המעקב מותקן מראש והשימוש בו מהווה חלק משירותי תכנית המנויים. בעל המנוי יכול לבדוק אצל מי נמצא הרכב באמצעות איתור מספר הטלפון הסלולרי של הנהג ולאתר את מיקומו במצב חירום.

סוגי מערכות מעקב לרכב מבוססי GPS

המטרה של כל יישום מעקב מבוסס GPS הינו איתור וניטור אחר הרכב או מספר רכבי היעד. ואולם, לא כל מערכות מעקב לרכב פועלות על טכנולוגיה זהה.

כך, יישומים בסיסיים מסוג GPS Tracker משתמשים בכרטיסי סים מבוססי טקסט ומאפשרים לקבל הודעת SMS על מיקומו של הרכב תוך שניות, כתגובה לבקשה, או כהתראה המופעלת במקרים מוגדרים מראש, כגון יציאה מתחום מסוים, מהירות גבוהה מהמותר של הנהג, מסלול נסיעה מסוים וכו'. מדובר על טכנולוגיות מעקב בדיווחים חיים, בזמן אמת. באמצעות GPS Tracker, המשתמש יכול לצפות בהתקדמותו של הרכב על המפה, מרגע לרגע. ואולם, יישום מסוג זה מוגבל בכמות ובמגוון המידע שהוא מסוגל להעביר.

מערכת מעקב לרכב

שיטת מעקב אחרת מבוססת על ממשק GPS LOGGER, אשר מנטר ושומר מידע שימושי רב, כגון מדדי זמן, כתובות, קואורדינטות על המפה, מהירות, זווית תנועה ועוד. נתונים אלה חשובים עבור אבחון דפוסי נסיעה לאורך הזמן. החיסרון של השיטה נובע מכך שהדיווח אינו מתקבל בזמן אמת, אלא באופן רטרואקטיבי. המשתמש בשיטה זאת יכול להגדיר זמנים קבועים (כל כמה דקות) לשמירת הנתונים, אך המידע יהיה זמין לו רק לאחר העלאת הקובץ מהמכשיר.

תוכנות מעקב מתוחכמות יותר המשלבות פונקציית GPS LOGGER, אשר שומרת נתונים על נסיעת הרכב במכשיר עצמו, עם ממשק GPS TRACKER, באמצעותו הנתונים נשלחים ללווייני GPS  ומשם הישר אל ממשק הקלט, בדרך כלל אפליקציה או אתר ייעודי. ממשק הקלט מאפשר לבעלי גישה לצפות במידע על הרכב, לערוך או למחוק אותו. הדוחות מהרכב מתקבלות לאחר פרק זמן מסוים, כל כמה שניות או כל כמה דקות, בהתאם להגדרת היצרן. מובן מאליו שהתדירות הגבוהה של הדיווחים מקצרת את חיי הסוללה של הטלפון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *