מצלמה נסתרת הפכה לאמצעי מעקב פופולארי, אשר מסייע לנו במגוון רב של תחומים: אבטחה ביתית, תיעוד שיחות או מקרים שמצריכים הוכחה, פיקוח אחר ילדינו והורינו המבוגרים. בכל הדגמים של מצלמות נסתרות מותקן כרטיס זיכרון שעליו נשמרים קבצי הווידאו וכדי לצפות בקבצים אלו יש לשלוף את כרטיס הזיכרון מן המצלמה ולחברו למחשב. בנוסף, רוב המצלמות הנסתרות המודרניות מאובזרות בחיבור WIFI אשר מאפשר שידור צילומים שמתקבלים על ידי המצלמה אל מכשיר היעד (מחשב, טלפון חכם או טאבלט) בזמן אמת.
על פניו, מדובר באופציה חשובה עבור בעלי המצלמה אשר מבקשים להתעדכן בזמן אמת בכל מה שמתרחש בסביבה בה מצלמת המצלמה. אולם ישנם מקרים ונסיבות שבהם השידור אונליין אינו מומלץ. הצרכנים שלא מעוניינים בחיבור WIFI מחפשים לרכוש מצלמה שמצוידת בכרטיס זיכרון בלבד. ובכן, תתפלאו לשמוע אך גם בימינו לצרכנים אלו מוצעים דגמים רבים של מצלמות נסתרות ללא WIFI, חלקם משוכללים ואיכותיים במיוחד.
סיבות מרכזיות לשימוש במצלמות נסתרות ללא חיבור WIFI
למרות שברוב אזורי המחיה בישראל יש אפשרות להתחבר ל – WIFI, עדיין קיימים מקומות (בדרך כלל מרוחקים מהערים וקרובים לטבע) בהם אין קליטת אינטרנט או שהיא חלשה מאוד. על כך, אם אתם מתגוררים באזור בו קליטת WIFI חלשה או לחלופין משתמשים במצלמה נסתרת במהלך הטיול בטבע, מצלמה נסתרת עם WIFI, תהפוך לבלתי שימושית. לכן, אם אתם נוסעים למקום שלא בטוח אם יש בו אפשרות להתחבר לאינטרנט באופן אלחוטי, בחרו במצלמה שאינה זקוקה לחיבור WIFI וכך תבטיחו לעצמם שהמצלמה שלכם תפעל כשתצטרכו בה.
חבילות אינטרנט רבות מגבילות שימוש ברוחב פס ולכן, אם יש לכם מספר רב של מכשירים שמתחברים לWIFI ייתכן והגלישה שלכם באינטרנט תהיה איטית והחיבור יתנתק מדי פעם. במקרים אלה מומלץ "לחסוך" את השימוש ב – WIFI הן על ידי חיבור לכבל והן על ידי הימנעות משימוש ב – WIFI כשאין בכך צורך. אם המצלמה הנסתרת שלכם משמשת אתכם לצילום רציף בשעות מסוימות ואתם יכולים לצפות בצילומים בשעות שהמצלמה אינה פועלת, עדיף להשתמש בכרטיס זיכרון ולא באופציה של שידור ישיר.
באופן אירוני, מצלמה נסתרת שמשמשת לצרכי האבטחה, עלולה להפוך בעצמה לפריצה באבטחה. הסיבה לכך ברורה: האקרים שעוסקים בפשיעה דיגיטאלית עלולים לפרוץ את רשת ה -WIFI שלכם בקלות יחסית וכך למעשה לצפות בחלל בו מצלמת המצלמה. הדגמים החדשים של מצלמות נסתרות מוגנות בהצפנה ששומרים על הנתונים ששמורים במצלמה, אולם האפשרות לפריצה עדיין קיימת, במיוחד אם אתם משתמשים בחיבור לא מאובטח.
האם כל המצלמות האלחוטיות מצריכות חיבור ל – WIFI?
ובכן, על מנת לענות לשאלה זאת, נציין כי קיימים שני סוגים של מצלמות מעקב: אלו המתחברים לשקע החשמל על מנת לפעול ואלו שעובדות על סוללות. בעבר, רוב מצלמות האבטחה וביניהן גם מצלמות נסתרות היו מאובזרות בכבל חשמל. החיבור לשקע מגביל באופן משמעותי את אפשרויות השימוש במצלמה משתי סיבות: ראשית כל, בשל הצורך בקרבה פיזית אל השקע ובנוסף, מכיוון שדי קשה להסתיר את הכבל באופן שלא יעורר חשש. יחד עם זאת, למצלמות עם כבל חשמלי יש יתרון חשוב: בניגוד למצלמות שמופעלות על ידי סוללות, מצלמות חוטיות יכולות לצלם ללא הפסקה, כל עוד השקע מספק חשמל.
מצלמות מעקב נסתרות, כלומר אלה שמוחבאות בתוך חפץ כלשהו או מוסתרות מהעין ומיועדות לצילום דיסקרטי, בדרך-כלל פועלות על בסיס סוללות. לעיתים אלו מצלמות באביזרי לבוש על הגוף, כמו מצלמה שמוסלקת בשעון יד, בכובע, במשקפיים או בכפתור חולצה. במקרים אחרים, המצלמה מוסלקת בתוך חפץ שניתן להעביר ממקום למקום, כמו בקבוק מים, תיק או דמוי שלט לרכב. דגמים רבים של מצלמות אלה אינם מחוברים לאינטרנט ומאחסנים קבצי הצילום על גבי כרטיס זיכרון. כאמור, הצפייה בקצבים נעשית לא בזמן הצילום אלא לאחר מכן, כאשר הכרטיס מחובר למכשיר העיד באמצעות שקעUSB .
כתבה יפה ורלוונטית לידיעת הכלל
כתבה מעניינת, אני רכשתי כמה מצלמות מוורלדשופ גם עם WIFI וגם עם בלי, פשוט מאד מקצועיות וקלות לתפעול.
במחסן שיש לנו אנו מסתמישים במצלמה ללא WIFI שגם חוסכת סוללה ומצלמת באיכות ברורה
שימושי במיוחד במקומות שזה יהיה חשוד שיש שם WIFI