הפושעים המודרניים משתמשים במגוון אמצעים טכנולוגיים מתקדמים כדי לבצע פריצות לבתים בלי להיתפס.  כדי להתמודד עם התופעה, גם חברות אבטחה מאמצות טכנולוגיות חדשניות ונעזרות באביזרי ריגול משוכללים. בעידן המודרני, גם בעלי הבתים עצמם, אלה שאינם עוד סומכים עוד בצורה עיוורת על הגופים החיצוניים שאמורים לשמור עליהם, כגון משטרה או חברות אבטחה פרטיות, מתחילים להיות מעורבים יותר ויותר במאמץ להגן על נכסיהם ורשום באמצעות טכנולוגיה מודרנית. כך למשל, בימינו השוק מציע מגוון רב של מערכות חכמות לאבטחה ביתית אשר ניתנות להתקנה ותחזוקה על ידי בעל הבית עצמו, ללא צורך בבעלי מקצוע, בשל ממשקי שימוש נוחים, נגישים וקלים להבנה. 

הטכנולוגיה של מצלמות נסתרות התפתחה באופן חסר תקדים בחמש השנים האחרונות. הדגמים החדשים מסוגלים לצלם באיכות גבוהה ביותר, במגוון זוויות ובצבע. המצלמות החדשות מצוידות בחיישני תנועה אשר מפעילים צילום רק כאשר מתרחשת תנועה מחשידה בחלל ובמנגנון ראיית לילה, הנדרש כדי לאתר סכנה לפני שהיא הופכת לממשית. רוב הדגמים המודרניים מאובזרים במיקרופונים להקלטת שמע, סוללות חזקות במיוחד שמאפשרות צילום רצוף במשך שעות רבות וחיבור לווי פי לשידור ההקלטה בזמן אמת. בנוסף למצלמות שמשמשות לצילום בתוך חללי הפנים של הבית, כיום מציע השוק מצלמות נסתרות מיוחדות שמיועדות לצילום חוץ, אותן ניתן להתקין בחצר, במרפסת ובסביבה הקרובה לבית.

המטרה המרכזית של טכנולוגיות אבטחה הינה מניעת הפשע. אולם, גם במקרה כאשר הפריצה התרחשה בכל זאת, ניתן להיעזר באמצעים טכנולוגיים כמו מצלמות אבטחה ומצלמות נסתרות כדי לתפוס את הפושעים ולהוכיח את אשמתם בבית המשפט, וזאת מכיוון שצילומי הווידאו וההקלטות שהתקבלו באמצעות מכשירי אבטחה עשויים לשמש כראיה לגיטימית במהלך המשפט הפלילי. למעשה, צילומים מעקב שהתקבלו ממצלמות נסתרות יכולים להוות חלק מהותי ביותר במשפט ולהוביל לזיהוי ולהרשעת הגנבים.

מצלמות נסתרות בבית המשפט

קריטריונים לתיעוד עם מצלמות נסתרות

יחד עם זאת, על מנת לאפשר שימוש בקבצי ווידאו ושמע שצולמו במצלמות נסתרות, יש להקפיד לעמוד במספר קריטריונים:

המטרה של פעילות המצלמה – ראשית כל, בית המשפט יכול לקבל את הצילומים בתור ראייה משפטית רק בתנאי שהצילומים נעשו למטרות האבטחה בלבד. לחלופין, אם אין אפשרות להוכיח זאת, או אם הצילומים נעשו למטרה אחרת, ייתכן כי לא תהיה אפשרות להגיש את הצילומים כחומר ראיה לגיטימי.

מיקום המצלמה – תיעוד שמתקבל מהמצלמה היה חוקי לשימוש כראיה אך ורק אם המצלמה הותקנה בשטח של הבית בו התרחשה הפריצה.

החשיפה של התיעוד – קבצי הווידאו והשמע יהיו ניתנים לשימוש בתור ראיה רק אם לא הוצגו לפני כן בפני אנשים אחרים מכיוון שבמקרה זה הם עלולים לנצל את המידע כדי לבצע מניפולציות על השופטים והמושבעים. על כך, יש לשמור על התיעוד דיסקרטי ככל שניתן עד להגשה לערכאות משפטיות.

מה מופיע בצילומים – הצילום שישמש לצרכי המשפט צריך לכלול בתוכו דמות של עד או עדים.

עריכת הסרטונים – הצילומים שמוגשים לבית המשפט אינם יכולים להיות ערוכים לפני כן בשום אופן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *